Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 11 Kasım 2019 saat 11.11'de gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyasında, Erzurum genelinde 170 bin fidan toprakla buluştu. Törende konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, “ Beyler bu oturmayla olmaz. 12 bin fidan falan rakam değil. Ben 5'inci sınıf bir ilçe kaymakamıyken 2 milyon fidan diktik, sonra burası orman oldu. Palandöken'de en az 5 milyon fidan dikeceğiz”dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 11 Kasım 2019 saat 11.11'de gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyasında Erzurum ve ilçelerde fidan dikim törenleri gerçekleştirildi.
Bu iş oturmayla olmaz
ERZURUM Teknik Üniversitesi (ETÜ) kampüsünde düzenlenen fidan dikim kampanyasına katılan Vali Okay Memiş, ağaç dikimi konusunda kurumları uyardı. Erzurum'da en az 5 milyon fidan dikilmesini isteyen Vali Memiş, "Bu iş oturmayla olmaz. Başta Palandöken olmak üzere Nenehatun Milli Parkı'nda bir metrekare boş alan bırakmayacaksınız" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 11 Kasım 2019 saat 11.11'de gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyasında Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsünde 12 bin fidan dikimi yapıldı. Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda Orman Bölge Müdürü Oktay Ayata, Erzurum'da 18 noktada 170 bin adet fidan dikileceğini söyledi.
ETÜ Kampüsü'nde dikilecek 12 bin fidanın yetersiz olduğunu belirten Vali Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi kampüsünde dikilen ağaçları örnek gösterdi. Yıllar önce Palandöken'e dikilen fidanların tuttuğunu hatırlatan Vali Memiş, "Peki biz ne yapacağız? Varlıklı bir ailenin züğürt çocuğu mu olalım, yoksa yapılanlara yenisini mi ekleyelim? Beyler bu oturmayla olmaz. 12 bin fidan falan rakam değil. Ben 5'inci sınıf bir ilçe kaymakamıyken 2 milyon fidan diktik, sonra burası orman oldu. Palandöken'de en az 5 milyon fidan dikeceğiz. Böyle 100 bin, 10 bin, 15 bin rakamları katiyen yeterli rakamlar değil, bunu size söyleyeyim. Nenehatun Milli Parkı'nda bir metrekare boş alan bırakmayacaksınız. Bu alanın her tarafını yeşillendireceksiniz. Hem ETÜ, hem Atatürk Üniversitesi’nde alanlar devlet tarafından tahsis edilmiş. Bu alanları daha da çok artıracağız. Palandöken'de bir metrekare boş alan bırakmayacağız. Bakın ilimiz yüksek rakımda olmasına rağmen büyükşehir belediyesinin güzel çalışmaları var. İlçe belediyelerimiz bu konuda iyi çalışıyor. Belediyeler orman idaresinin önüne geçti" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Vali Okay Memiş, protokol üyeleri ve katılımcılar daha önce hazırlanan alana fidanları tek tek dikti. Kampüsteki alanda oluşturulan alanda fidanları toprakla buluşturan 7'den 70'e katılımcılar daha sonra fotoğraflarını çekti.
Atatürk Üniversitesi’nden 15 bin fidan
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. Atatürk Üniversitesi de yeni kayıt yaptıran öğrencilerine yönelik 15 bin fidan dikimini gerçekleştirdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın öncülüğünde, batı kampüsünde gerçekleşen etkinliğe Erzurum Orman Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Öztürk, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Fidanlar toprakla buluşuyor
Yediden yetmişe herkesin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe ilkokul öğrencilerinin de katılım sağlamasının kendisini oldukça mutlu ettiğini ifade ederek açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Çomaklı: “Memleketimiz, yarınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için büyük bir önem arz eden bu etkinlikte bir araya gelerek fidanlarımızı toprakla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Kıyametin Kopacağını Bilseniz…
Yeryüzünün emanetçileri olarak insanlara düşen görevlerden birisinin de doğaya, hayvanlara ve insanlara saygıyı tesis etmek ve yaygınlaştırmak olduğunu belirten Rektör Çomaklı sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu saygı ve bilinçle bu güzel fidan dikme etkinliğini, Atatürk Üniversitesine katılan yeni fidan gibi gençlerimizle birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. "Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz” düsturuyla, yeşilsiz, ağaçsız kalmanın bizi nefessiz bırakacağının bilinciyle, bugün dikilen bir fidanın yarının büyük ormanının bir parçası olacağını bilmenin heyecanı ve bir milli görev şuuruyla, 11 milyonda bizim de bir katkımız olsun diyor, etkinliğimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum”
Erzurum’da 139 Bin
Atatürk Üniversitesinin Fidan Dikimi etkinliğine katılan Erzurum Orman Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Öztürk ise, “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla başlayan etkinliğe verdiği destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve fidanları toprakla buluşturan öğrencilere teşekkür etti.
Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevre konusunda farkındalığını artırmak için tüm halkın katılımını sağlamak amacıyla 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak her yıl kutlanacağını vurgulayan Öztürk, Atatürk Üniversitesinin belirlediği noktada 15 bin, Erzurum’da 139 bin ve Türkiye’de ise 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını söyledi.
Türkiye’nin %28’i, Erzurum’un ise %10’unun orman olduğunu hatırlatan Öztürk: “Son 10 yılda Erzurum ilimizde 29 bin hektara 39 milyon fidan dikildi. 2019 yılında bugüne kadar 400 bin fidan dikildi. Türk halkının büyük ilgi gösterdiği “bugün fidan yarın nefes” organizasyonu kapsamında iki ayrı alanda dünya rekoru kırılması da hedefleniyor” dedi.
GSİM’den 6 bin 820 fidan
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 11 Kasımda 11 Milyon Fidan Kampanyası kapsamında 6 bin 820 fidan dikimi töreni gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öncülüğünde başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ projesi kapsamında başlatılan ve Türkiye’de aynı anda 81 ilde gerçekleştirilen fidan dikim töreni Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde de yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüksek İrtifa Kamp Eğitim Merkezi Futbol Sahalarının çevresinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurum GSİM’ye bağlı 20 Yurtta öğrenim gören öğrenciler ile kurum personeli, okullardan katılan öğrenciler ve sporcuların katılımı ile ağaç dikimi yapıldı. 6 bin 820 fidan Toprakla buluşturularak, ilk can suyu verildi.
“Kıyametin kopacağını bilsen elindeki fidanı dik” diyen bir Peygamberin Ümmeti olduklarının altını çizen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “İşte böylesine bir hadise sahip olmuş, ağaç dikme işini bugün gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan proje ile bugün Türkiye geleceğe nefes veriyor. Gelecek nesillere temiz ve yeşil bir çevre bırakmak hepimizin asli görevidir. Yeşil bir Türkiye yeşil bir Erzurum için bugün ağaç dikiyoruz. Hayatımızın her alanında ağaca ihtiyacımız vardır. Bu kapsamda 20 yurt bahçesi ve spor tesislerimizin çevresinde 6 bin 820 ağacı toprakla buluşturduk” dedi.
Oldukça neşeli bir ortamda yapılan fidan dikimi töreninde katılımcılar ve öğrenciler halaylar çekti. Fidan Dikim törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in yanı sıra şube müdürleri, ilçe ve yurt müdürleri de katıldı.
Oltu’da 11 bin 111 fidan
Oltu ilçesinde Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikle birlikte 11 bin 111 fidan toprakla buluşturuldu. Oluşturulan ormana ise Barış Pınarı Hatıra Ormanı ismi verildi.
Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, “Kampüsümüzde 11 bin 111 ağacı dikmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimize verdikleri desteklerden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Oluşturulan bu ormanı, Barış Pınarı Harekatı’na ithafen Barış Pınarı Ormanı olarak isimlendirilmesini istiyoruz. Katkılarından dolayı herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Cavit Yeşilyurt ise, “Bünyemizde bulunan Ormancılık bölümü öğrencileri başta olmak üzere diğer öğrencilerimizle birlikte Barış Pınarı Hatıra Ormanı’nı oluşturuyoruz. Artık Oltu’da sadece dikili bir ağacımız değil ormanımız var. Öğrencilerimiz belki yıllar sonra gelecek burada ağaçlarını izleyecekler” şeklinde konuştu.
Aşkale’de
Aşkale'deki fidanların ekim adresi ise ilçeden taşınan askeri alan oldu.
Fidan dikimine, İlçe Kaymakamı Mehmet Aksu , Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış , Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem, Siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Saatlerin 11:11 gösterdiği anda ilçe müftüsünün yaptırdığı dua sonrası fidanlar toprakla buluşturuldu.
Şenkaya’da 15 bin fidan
Şenkaya İlçesine bağlı Yeşildemet Köyü mevkiinde 2017 yılında yangında hasar gören yerde 15 bin fidan dikimi yapıldı.
Katılımcılar bu etkinliğin olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, gelecek nesillerinin ve daha yaşanır güzel bir dünya için fidan diktiklerini dile getirdiler. İha-dha
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 11 Kasım 2019 saat 11.11'de gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyasında Erzurum ve ilçelerde fidan dikim törenleri gerçekleştirildi.
Bu iş oturmayla olmaz
ERZURUM Teknik Üniversitesi (ETÜ) kampüsünde düzenlenen fidan dikim kampanyasına katılan Vali Okay Memiş, ağaç dikimi konusunda kurumları uyardı. Erzurum'da en az 5 milyon fidan dikilmesini isteyen Vali Memiş, "Bu iş oturmayla olmaz. Başta Palandöken olmak üzere Nenehatun Milli Parkı'nda bir metrekare boş alan bırakmayacaksınız" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 11 Kasım 2019 saat 11.11'de gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyasında Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsünde 12 bin fidan dikimi yapıldı. Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda Orman Bölge Müdürü Oktay Ayata, Erzurum'da 18 noktada 170 bin adet fidan dikileceğini söyledi.
ETÜ Kampüsü'nde dikilecek 12 bin fidanın yetersiz olduğunu belirten Vali Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi kampüsünde dikilen ağaçları örnek gösterdi. Yıllar önce Palandöken'e dikilen fidanların tuttuğunu hatırlatan Vali Memiş, "Peki biz ne yapacağız? Varlıklı bir ailenin züğürt çocuğu mu olalım, yoksa yapılanlara yenisini mi ekleyelim? Beyler bu oturmayla olmaz. 12 bin fidan falan rakam değil. Ben 5'inci sınıf bir ilçe kaymakamıyken 2 milyon fidan diktik, sonra burası orman oldu. Palandöken'de en az 5 milyon fidan dikeceğiz. Böyle 100 bin, 10 bin, 15 bin rakamları katiyen yeterli rakamlar değil, bunu size söyleyeyim. Nenehatun Milli Parkı'nda bir metrekare boş alan bırakmayacaksınız. Bu alanın her tarafını yeşillendireceksiniz. Hem ETÜ, hem Atatürk Üniversitesi’nde alanlar devlet tarafından tahsis edilmiş. Bu alanları daha da çok artıracağız. Palandöken'de bir metrekare boş alan bırakmayacağız. Bakın ilimiz yüksek rakımda olmasına rağmen büyükşehir belediyesinin güzel çalışmaları var. İlçe belediyelerimiz bu konuda iyi çalışıyor. Belediyeler orman idaresinin önüne geçti" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Vali Okay Memiş, protokol üyeleri ve katılımcılar daha önce hazırlanan alana fidanları tek tek dikti. Kampüsteki alanda oluşturulan alanda fidanları toprakla buluşturan 7'den 70'e katılımcılar daha sonra fotoğraflarını çekti.
Atatürk Üniversitesi’nden 15 bin fidan
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. Atatürk Üniversitesi de yeni kayıt yaptıran öğrencilerine yönelik 15 bin fidan dikimini gerçekleştirdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın öncülüğünde, batı kampüsünde gerçekleşen etkinliğe Erzurum Orman Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Öztürk, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Fidanlar toprakla buluşuyor
Yediden yetmişe herkesin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe ilkokul öğrencilerinin de katılım sağlamasının kendisini oldukça mutlu ettiğini ifade ederek açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Çomaklı: “Memleketimiz, yarınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için büyük bir önem arz eden bu etkinlikte bir araya gelerek fidanlarımızı toprakla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Kıyametin Kopacağını Bilseniz…
Yeryüzünün emanetçileri olarak insanlara düşen görevlerden birisinin de doğaya, hayvanlara ve insanlara saygıyı tesis etmek ve yaygınlaştırmak olduğunu belirten Rektör Çomaklı sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu saygı ve bilinçle bu güzel fidan dikme etkinliğini, Atatürk Üniversitesine katılan yeni fidan gibi gençlerimizle birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. "Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz” düsturuyla, yeşilsiz, ağaçsız kalmanın bizi nefessiz bırakacağının bilinciyle, bugün dikilen bir fidanın yarının büyük ormanının bir parçası olacağını bilmenin heyecanı ve bir milli görev şuuruyla, 11 milyonda bizim de bir katkımız olsun diyor, etkinliğimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum”
Erzurum’da 139 Bin
Atatürk Üniversitesinin Fidan Dikimi etkinliğine katılan Erzurum Orman Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Öztürk ise, “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla başlayan etkinliğe verdiği destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve fidanları toprakla buluşturan öğrencilere teşekkür etti.
Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevre konusunda farkındalığını artırmak için tüm halkın katılımını sağlamak amacıyla 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak her yıl kutlanacağını vurgulayan Öztürk, Atatürk Üniversitesinin belirlediği noktada 15 bin, Erzurum’da 139 bin ve Türkiye’de ise 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını söyledi.
Türkiye’nin %28’i, Erzurum’un ise %10’unun orman olduğunu hatırlatan Öztürk: “Son 10 yılda Erzurum ilimizde 29 bin hektara 39 milyon fidan dikildi. 2019 yılında bugüne kadar 400 bin fidan dikildi. Türk halkının büyük ilgi gösterdiği “bugün fidan yarın nefes” organizasyonu kapsamında iki ayrı alanda dünya rekoru kırılması da hedefleniyor” dedi.
GSİM’den 6 bin 820 fidan
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 11 Kasımda 11 Milyon Fidan Kampanyası kapsamında 6 bin 820 fidan dikimi töreni gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öncülüğünde başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ projesi kapsamında başlatılan ve Türkiye’de aynı anda 81 ilde gerçekleştirilen fidan dikim töreni Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde de yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüksek İrtifa Kamp Eğitim Merkezi Futbol Sahalarının çevresinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurum GSİM’ye bağlı 20 Yurtta öğrenim gören öğrenciler ile kurum personeli, okullardan katılan öğrenciler ve sporcuların katılımı ile ağaç dikimi yapıldı. 6 bin 820 fidan Toprakla buluşturularak, ilk can suyu verildi.
“Kıyametin kopacağını bilsen elindeki fidanı dik” diyen bir Peygamberin Ümmeti olduklarının altını çizen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “İşte böylesine bir hadise sahip olmuş, ağaç dikme işini bugün gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan proje ile bugün Türkiye geleceğe nefes veriyor. Gelecek nesillere temiz ve yeşil bir çevre bırakmak hepimizin asli görevidir. Yeşil bir Türkiye yeşil bir Erzurum için bugün ağaç dikiyoruz. Hayatımızın her alanında ağaca ihtiyacımız vardır. Bu kapsamda 20 yurt bahçesi ve spor tesislerimizin çevresinde 6 bin 820 ağacı toprakla buluşturduk” dedi.
Oldukça neşeli bir ortamda yapılan fidan dikimi töreninde katılımcılar ve öğrenciler halaylar çekti. Fidan Dikim törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in yanı sıra şube müdürleri, ilçe ve yurt müdürleri de katıldı.
Oltu’da 11 bin 111 fidan
Oltu ilçesinde Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikle birlikte 11 bin 111 fidan toprakla buluşturuldu. Oluşturulan ormana ise Barış Pınarı Hatıra Ormanı ismi verildi.
Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, “Kampüsümüzde 11 bin 111 ağacı dikmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimize verdikleri desteklerden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Oluşturulan bu ormanı, Barış Pınarı Harekatı’na ithafen Barış Pınarı Ormanı olarak isimlendirilmesini istiyoruz. Katkılarından dolayı herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Cavit Yeşilyurt ise, “Bünyemizde bulunan Ormancılık bölümü öğrencileri başta olmak üzere diğer öğrencilerimizle birlikte Barış Pınarı Hatıra Ormanı’nı oluşturuyoruz. Artık Oltu’da sadece dikili bir ağacımız değil ormanımız var. Öğrencilerimiz belki yıllar sonra gelecek burada ağaçlarını izleyecekler” şeklinde konuştu.
Aşkale’de
Aşkale'deki fidanların ekim adresi ise ilçeden taşınan askeri alan oldu.
Fidan dikimine, İlçe Kaymakamı Mehmet Aksu , Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış , Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem, Siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Saatlerin 11:11 gösterdiği anda ilçe müftüsünün yaptırdığı dua sonrası fidanlar toprakla buluşturuldu.
Şenkaya’da 15 bin fidan
Şenkaya İlçesine bağlı Yeşildemet Köyü mevkiinde 2017 yılında yangında hasar gören yerde 15 bin fidan dikimi yapıldı.
Katılımcılar bu etkinliğin olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, gelecek nesillerinin ve daha yaşanır güzel bir dünya için fidan diktiklerini dile getirdiler. İha-dha