Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Prof. Dr. Hasan Türkez’in ardından Rektör Yardımcılığı görevine 4 isim daha atadı. Buna göre Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Prof. Dr. Reyhan Keleş, Prof. Dr. Yüksel Göktaş ve Prof. Dr. Hasan Yılmaz Rektör Hacımüftüoğlu’nun yeni yardımcıları oldu.
Prof. Dr. Hasan YILMAZ kimdir?
Prof. Dr. Hasan YILMAZ 1967 Trabzon doğumludur, 1987 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmuştur. Aynı yıl araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 1994 yılında da ise Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında doktorasını tamamlamıştır. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 2001 yılında Doçent, 2006 yılında ise Profesörlük unvanını almıştır. 1999 yılı ile 2014 yılları arasında Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2010 yılında Atatürk Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin Kurucu Dekanı olarak, bu görevi 2016 yılına kadar yürütmüştür. YÖK bünyesinde, Üniversiteler Arası Kurulda 3 yıl süre ile görev yapmıştır. Ülkemizde Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri altında toplanmasında öncü olmuştur. 2004 yılında ABD Cornell Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştur. 2021-2023 yılları arasında Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmış, yerleşke peyzaj tasarım ve uygulama çalışmalarında bulunmuştur. Dünyanın en yüksek rakımlı botanik bahçelerinden biri olarak gösterilen 35 hektar büyüklüğündeki Erzurum Ata Botanik Bahçesi ve Hobi bahçelerinin peyzaj tasarım ve uygulamalarını 2006-2016 yılları arasında gerçekleştirmiştir. Ülkemizin önemli projelerinden biri olan EXPO2016 Antalya’da, proje danışmanı ve uluslararası onursal jüri üyesi olarak görev yapmıştır. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi kuruluş aşamasında yerleşke tasarım projelerini ve peyzaj uygulamasını gerçekleştirmiştir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesinde peyzaj tasarım ve uygulama çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Atatürk Üniversitesinin yanı sıra Erzurum kent merkezi ve ilçelerinde çok sayıda uygulanmış peyzaj projeleri bulunmaktadır. 5 yıl süre ile Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlık görevini yürütmüştür. Birçok kamu kurum ve kuruluşlarında danışmanlık görevleri yürütmüştür. 15 Doktora tezi, 17 yüksek lisans tezi yürütücülüğünü tamamlamıştır. Çeşitli bilimsel platformlarda yayınlanmış 300 civarında çalışması bulunmakta olup, bu çalışmalardan 30 tanesi SCI-SCI Expanded sınıfındadır. İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Bülent ÇAVUŞOĞLUkimdir?
Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, 1973 yılında Erzurum’da doğmuştur. İlköğrenimini İstanbul’da, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra lisans derecesini 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden almıştır. 1996 yılında MEB bursiyeri olarak ABD’ye giden Dr. Çavuşoğlu, yüksek lisansını Illinois Institute of Technology (IIT)'de ve Doktorasını University of Illinois at Chicago (UIC) 'da Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (ECE) alanında tamamlayarak 2005 yılında Atatürk Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde göreve başlamıştır. 2016-2018 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü olarak görev yapmıştır. 2020 yılından itibaren Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Haberleşme, sinyal/görüntü işleme, bilgisayar ağları, 5G ve 6G konularında çalışmalar yapan Prof. Çavuşoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Yüksel GÖKTAŞ kimdir?
1975 doğumlu, Erzurum’un Uzundereli Prof. Dr. Yüksel Göktaş 1998 yılında Gazi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimi bölümünden mezun olmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde 2003 yılında yüksek lisansını, 2006 yılında ise doktorasını tamamlamıştır. Doktora tezi ODTÜ’de yılın doktora tezi ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden ikinci lisans derecesini almıştır. 2005-2006 yılları arasında ABD’de Purdue Üniversitesi Öğretim Teknolojileri bölümünde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. 2007 yılında Atatürk Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. 2011 yılında doçentliğe, 2016 yılında profesörlüğe atanmıştır. 2010-2021 yılları arasında aynı bölümde Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2021-2024 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi ve kurucu Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2018-2024 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kurucu Müdürlük yapmıştır. Başta Atatürk Üniversitesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluş (YÖK, MEB, TÜBİTAK, Sanayi Bakanlığı vb.) bünyesinde yer alan çok sayıda kurul ve komisyonda aktif görevler almıştır.Ulusal ve uluslararası 40’ın üzerinde projede yürütücü, araştırmacı, eğitici veya danışman olarak çalışmıştır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşun proje değerlendirme ekibinde yer almasının yanında, TÜBİTAK (ARDEB, BİTO) ve TÜSEB’de Danışma Kurulu Üyesi olarak da görevine halen devam etmektedir.
Prof. Dr. Yüksel Göktaş’ın 76’sı SSCI/SCI indeksli uluslararası dergilerde ve 47’si ulusal dergilerde yayınlanmış 123 makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası yayınevlerinde basılan 19 kitap veya kitap bölümü; ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda 200’ün üzerinde bildirileri/tebliğleri bulunmaktadır. Ayrıca 6 uluslararası bilimsel toplantıya çağrılı konuşmacı olarak katılmıştır. Eğitimde teknoloji kullanımı, insan-bilgisayar etkileşimi, gerçeklik teknolojileri, öğretim tasarımı ve akademik yazım konuları başlıca çalışma alanlarındandır. Eğitim ve bilişim alanlarında 15’i doktora 13’ü YL tezi olmak üzere toplamda 28 lisans üstü teze danışmanlık yapmış; 11 öğrenciye ise hâlen danışmanlık yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Reyhan KELEŞ kimdir?
Reyhan Keleş Tokat'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tokat/Zile’de tamamladı. 2004 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2005-2009 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı. 2008 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı’nda “Şeyhülislâm Yahyâ, Cevrî ve Nedîm Divanları’nda Gönül” adlı çalışmayla Yüksek Lisansını tamamladı. 2013 yılında “Divan Şiirinde Lafzî Âyet ve Hadis İktibasları” adlı çalışmayla Doktor unvanını aldı ve aynı yıl Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başladı. 2018 yılında Doçent, 2024 yılı Ocak ayında Profesör oldu. Halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesidir. Reyhan Keleş’in uluslararası yayınevlerinden çıkan 14 kitabı, ulusal-uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri ve çeşitli bilimsel sempozyumlarda yayınlanmış bildirileri bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası projelere yürütücü ve araştırmacı olarak katkı sağlamıştır. Reyhan Keleş’in, kitap editörlükleri, kitap bölümleri, ansiklopedi madde yazarlıkları, çeşitli panel, konferans ve seminerleri vardır.
Evli ve bir çocuk annesidir.
Nesrin DEMİR
Üniversitemizin çok değerli öğretim üyeleri Sayın Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız ile kıymetli ekibinin yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun ... şöyle ki: ben eski nesilden gelmiş bir memurum..35 yıl önce Erzurum da onlarca memurluk sınavına girdim hep aynı sorular sorulduğu halde ..en sonunda 2. yedek olarak kazandım..yani memleket ayırımı yapılmadı...yeni nesile gelince: özellikle temizlik işçisi alımında elemanların bu konuda bir süre temizlik uygulamasına alınması gerekir..çünkü bugun çat-pat temizlik .. yarın masa başında ..oh ne ala..ne ala.
Güvenlik zaafiyeti fazla, bir dokun bin ah işit, şamar oğlanına dönmüşler, kadroya geçen işçilerde ne temizlik ne saygı, amirler kendi yerlerinden başka düşündükleri yok,
Trabzon 3,5 Erzurum 1.5 maç sonucu
Çomakli erzurumluydu universitede akememik kadrolarda milletin hakkını yedi hakkedene değil haketmeyene kadro verdi.Allah sorsun hakkımızı helal etmiyoruz . Yeni rektör inşallah hak yemez onuruyla yapar başarılar dilerim.
Selamün aleykum kıymetli hocalarım memleketimin Atatürk üniversitesi bin buyukleri gururumuz onurumuz neolur benimde kızım ziraat mühendisi artık sahipsizlikten sizlelere coook ulaşmak isteyipte geri cevrilmekten diplomasını da doktorasinida tezinide kamaremanlari çağırıp rektörlüğün önünde yakmak istiyoruz 13 yıl oldu kimse duymadı görmedi birtek çocuk hiç kimseye sesimizi duyuramigoruz kapılar guzumuze kapanıyor randevu alın ne çağıran ne ilgilenen nebir tlf Allah rızası için artık son nefeslerim gücüm bitti çocuğumun neis ne evlilik görmeden ölürsem mahserdeimkani olupta yardımcı olmaya Latin iki yakasında elim onlarında imkanları bitsin çocukları aynı duruma düşsün çoğunda gördüm verdi rabbim onlarada ama çocuğun suçu ne lütfen önce Allah sonra okyupelinden birşey gelecek yapacak kuytu bikose verimli bilgili çalışkan düzgün bir insanbir ekmek kapısı istiyorum tlf 0530 208 34 40 Allah aşkına peygamber aşkı na son nefesimi vermeden görmek istiyom cokseymi istiyom içim yan
Yani şahısa özel kadro açmayın mı diyorsunuz, yoksa banada mı açın diyorsunuz. Kpss de ziraat mühendislik alımlarına başvurmuyor mu bir sürü alınan var
Yalaka idari personel aldığınız kadroların hakkını verin, vefalı olun yada mağduru oynayın yalakalığa devam kendinizi pazarlayan bakalım bunlardan ne koparacaksınız
Hülle yollu atamaların zirvesi 8 yıl
8 yılda eski yönetime kin tutulmazki, sanki üniversiteyi Bizanstan teslim aldı, birde o dönemin rektör yardımcısı idi.
Her geleni al Bapı gezdir, 8 yıl bunla övün, bap dediğin bildiğin satın alma, projeymişmiş. İçi boş makyaj başarılar,
Yeni nesil cümlesinden de gına gelmişti, birde neydi hayatın hizmetinde, hayata da nasıl hizmet ediliyorsa, hayatınızın olsa neyse. Akşamdan sabaha ofis kur hepsinin içi boş, Üniversite gelişmişmiş.
Atatürk Üniversitesini Türkiye Cumhuriyetinin değilmiş gibi, Erzurumlununmuş gibi gören anlayış, üniversiteyi Erzurum Şirketi, hatta son Çomakli yönetimi sırasında aile Şirketi haline getirdi.Atatürk Üniversitesinin herbir bölümündeki akademisyen sayısını % olarak oranlarsak, % 90'dan fazla oranda Erzurumlu var. Bu durum üniversiteyi Üniversal nitelikten koparmıştır. Bu arada her üniversitede yadsınamayacak sayıda Erzurumlular var. Artık şu şehir milliyetçiliği içerikli yorumları bırakın lütfen.Erzurumlu rektörlerin bu üniversitede yaptığı nepotizmi de hatırlayın lütfen.
Rektör hocanında atadıgı yardımcılarınında ilim alanında hepsi çok iyi ve başarılı öz geçmişlere sahipler.Ama gelin görünki Ömer hoca da alanında çok iyi bir akademisyendi.Malesef bugün üniversitenin içine düşmüş oldugu girdap onun eseridir.Bu da demek oluyorki ilimi bilimi yayını üniversiteyi yönetmiyor tamamen idareciliği yöneticiligi kişisel becerisi ve liderlik ruhu kabiliyeti ön plana çıkıyor.Umarım Sn Rektör hoca ve diger yönetici arkadaşlar ilimleri kadar yöneticiligide en iyi şekilde yaparlar.
Prof. Dr. Yüksel GÖKTAŞ hoca Erzurum Uzunderelidir. Hocamıza yeni görevinde başarılar dileriz.
Sayın Rektörüm bu yorumlar kulağınıza geliyorsa şahsınızla ilgili olmadığını, destekledikleri adaylar olsa idi ulaşamadıkları kadrolar, menfaatler olamadı diye yapılmış yorumlardır, Erzurumlu olarakta hayretle okuyorum,
Karadeniz Teknik Üniversitesine bırakın rektör yardımcısını öğretim görevlisi olarak bile Erzurumluyu almazlar.
Yoo almışlar bir sürü var
4 tane rektör yardımcısı atanmış, sadece biri Erzurumlu.
Ne oldu, referans kapılarımı kapandı, Erzurum lu olmayınca torpil azmı işler
Reyhan keleş hocamizin konumunu hak ettiğini düşünmüyorum. En azından diğer hocalarımız gibi yurt dışında bulnabilirdi. Ayrıca sayın rektörden ricam rektör yardımcılarının kaç tane tez ve makale yazdığını halka açık bir şekilde yayınlamasıdir.
Olm ne tur mahluksunuz la. Universite diyor. Ne demek oldugunu ogrenin once. Sonra Erzurumluluk pesinde kosun. Keske hepsi disardan olsa. Kimseye boyun egmese. Adam, memlket, ilce, kot, akraba kayirmasa.. Tekrar disturb ilim olsa, fen olsa, adalet olsa....
Değerli yorumcular.Universiteler belediye değildir. Mahalli bir kurum değildir. Belediye başkanı ya da muhtar atamıyoruz. Adı Universal'dan gelen, yani yerelliği değil uluslararasiligi esas alan bilim yuvalarıdir. Yani bir yerel muhtariyet değildir. Dolayısıyla üniversitenin Erzurum'da olması, Erzurumlu'nun atanmasını gerektirmiyor. Kim layıksa O'nun atanmasını gerektiriyor.Nitekim liyakat bir Rektör atanmış, O' da yine liyakatli yardımcılar atanmıştır.
Yorumlar cidden komik. Nereli olduğu neden bu kadar önemli. Yaptığı işe, vizyonuna bakın siz. Tanımadan, şahısların kapasitesini bilmeden reddediyorsunuz.Çok şey yazılabilir neyse...
Rektör Yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Yüksel GÖKTAŞ Erzurum Uzunderelidir. Hocamıza yeni görevinde başarılar dileriz.
Yüksel Hocamız Erzurum Uzunderelidir.
Bende Erzurumluyum. Bilmeden lütfen yorum yapmayın. Başta Hasan hocam olmak üzere çok değerli insanlar. Mesele Erzurumlu olup olmaması değil Erzurum a iyi hizmet etmesi. Bu hizmeti de yapmışlar. Çok doğru atamalar yapıldı. İçiniz rahat olsun.
Türkiyede Trabzon ve Rize bölgeciliği heryerde vardır.Başkasını kolay kolay kabullenemezler.K.T.Ü ne Erzurumlunun atanması mümkünmüdür isterse ağzıyla kuş tutsun oda yetmemiş gibi yardımcısı Trabzonlu.Biz ancak kuyruk oluruz kilomuz bu.
Ben de Karadeniz tekniğe başvurmuştum beni de almamışlardı. Trabzonlu olduğum için almadılar, Atatürk üniversitesine de başvurdum ar. gör kadrosu için sağolsun onlar da almadı. Herhalde trabzonlu olduğum için. Tarafsız bir gözle bakın bakalım, üniversite kadroları neredeyse tamamen siyasidir, torpil en önemli faktördür kişiye özel kadro açılır. Büyük oranda böyle, bunları kanıksadık memleket olarak. Memleketimde kurumlara hemşehrim olan biri atanmalıdır, çünkü oradan buradan biri bulunur rica minnet belki kadro sahibi olur anlayışı da kanıksanmış. Bu da anlaşılır. Bunlar küçük hesaplar, önüne şehir milliyetçiliği gibi bir ideolojik çağrışım ekleyince sizin çıkarcı kötü tarafınız ulvi bir nitelik kazanmıyor. Yine de böyle şeyler toplumlar için tutkal görevi görür, şehir milliyetçiliği sizi yabancı mikroplara karşı bir arada tutar, gevşemenizi engeller. Ama başka şeylere karşı da gevşemeyin, birarada topluca karşı durun tamam mı!
Çok doğru. Ben Karadeniz Teknik Üniversitesine başvurmuştum bir kadro için. Erzurumlu olduğum için hiç bakmadılar bile.
Körler sağırlar birbirini ağırlar.Atatürk üniversitesinin geçmişine baktığımızda rektöründen, öğretim görevlisine kadar Erzurum' dışından gelip,yer yabancının misalini hatırlatıyor.Bizler birbirimizi yerken, atı alan Üsküdarı geçiyor.Körler ülkesinde tek gözlü adam kraldır.
Rektör ve Rektör yardımcısı hocalarıma başarılar dilerim.
Prof. Dr Hasan Yılmaz Trabzon doğumlu olsada Erzurumludan daha Erzurumlu, hakkaniyetli, haksızlık karşısında durmayan çalışkan azimli marka bir kişiliğe sahiptir. Keşke geçen dönemki hemşerilerimiz dediğimiz kişiler Erzurum için çalışsaydı. Bugün Erzurum Atabotanik Varsa (sonradan atananlar içine etmeden önceki hali yani ilk zamanları) ve Erzurumda kentsel dönüşümün akıl hocasıdır Hasan Yılmaz hocamız. Bilmeden yorum yapmayın. Allah muaffak eylesin????
Erzurumda adam kalmamıştı 3 ithal yardimci atanıyor acaba Trabzon tekniğin rektörü ve yardımcıları nereli sahipsiz zavalli ezik kendi memleketinde garip dadasim ahhhh ahhhhh..
Hocaların gayet nitelikli olduğu hepsinin özgeçmişinden belli. Ayrica hocalarim hepsi hamasetci Erzurumlulardan daha Erzurumludur. Taniyanlar hocaların İthal olmadigini bilir. Ayrica yanlis bilgi Yüksel Göktaş zaten Uzundereli. Hepsine çalışmalarında kolaylıklar dilerim.
Aynı atamaların KTÜ de olması mumkunmuydu. Cevap vermeyin hayır imkansız. Bizde bu yabancı sevdası ve hainlik olduğu müddetçe Erzurumlu akademisyenler maalesef hiçbir yere gelemeyecek. Yazık çok yazık memleketimin kaderi artık Lazların elinde olmamalı. Uyan artık Erzurum!!!
Nesrin demir :eline sağlık Atatürk üniversitesine hayırlı olsun inşaallah en önemli si sekreterlik çalışkan adaletli Remzi bey gibi bir sekreter olmalı yardımcılar da mesaisini tamamlamak için gidip gelmemeli güçlü olanın yanında durmamalı adaletli olmalı hayırlı olur inşallah
ERZURUMA VE ÜNİVERSİTEMİZE HAYIRLI OLSUN...BAŞARI DOLU GÜNLER DİLERİM .SAYGILARIMLA
Ne yapıyoruz? Alkışlıyoruz. Neyi mi alkışlıyoruz? Ağaları. Niye mi? Kendi tarlanda seni işçi olarak çalıştıracakları için. Ne yapmak lazım? Uyumamak lazım. Koca şehrin iki üniveritesinin rektörü de dışardan, yardımcılarıda öyle olmuş.
Sayın Rektörüm, çok iyi atamalar. İnşaAllah dekanlarınızı da başarılı, çalışkan isimlerden seçersiniz. Tebrik eder başarılar dilerim. Selamlar.