Şeyma TAHİR/Pusula
LÖSEV, Kurban Bayramı sevincini lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların yanı sıra yetişkin kanser hastalarının da evlerine taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda bu senede vekaleten kurban kesimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esaslarına uygun olarak, vakıf gözlemci personelleri, noter, veteriner hekim, din görevlisi, firma yetkilisi, kalite güvence sorumlusundan oluşan bir heyet huzurunda vekalet veren bağışçıların isimleri tek tek okunarak gerçekleştiriliyor. Vekaleten adak kesimleri Arife Günü, vekaleten kurban kesimleri ise Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde yapılıyor. Tüm kesimler, vekaleten kurban bağışlarını yapan bağışçıların talepleri doğrultusunda kesim süresince görüntülü kayıt altına alınıyor bağışçılar kesimleri gerçekleştikçe bilgilendiriliyor.
Lösemili Çocuklara 12 Ay Taze Et
12 ay boyunca vakumlanmış ambalajlarda taze et ve et ürünleri şeklinde LÖSEV’e kayıtlı ailelere ulaştırılan etler düzenli ve eşit olarak kuşbaşı, parça et, biftek olarak ulaştırılıyor. Ayrıca LÖSEV aileleri; kendilerine LÖSEV tarafından iletilen, yalnızca taze et ve et ürünleri alımı yapabilecekleri, içerisinde kendilerine özel bakiyeleri olan LÖSEV Et Kartları ile yıl içerisinde büyük marketlerden et ve et ürünleri temin edebiliyor.
Bayram Bağışlarıyla Hayat Veriliyor
LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altında gelire sahip. Bu nedenle, vekaleten kurban bağışları ile sağlanan et ve et ürünü destekleri, tedavi süresince protein ağırlıklı beslenmesi gereken Lösemili Çocuklara can oluyor. Lösemi ve kanser tedavisi gören, Vakfa kayıtlı tüm çocuklar için sürdürülen hizmetlerin devamlılığı adına LÖSEV’e yapılacak bayram bağışları da büyük önem taşıyor. 70 bini aşkın ve sayıları gün geçtikçe artan, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar ve aileleri ile yetişkin kanser hastalarına bayram bağışları sayesinde; tedavide ihtiyaç duydukları yurt içi ve yurt dışı tüm ilaçlar, yoğun bakım süreçleri, eğitimlerine katkı sağlanıyor, Sosyal ve psikolojik desteklerin yanı sıra giysiden gıdaya, kıyafetten oyuncağa, mobilyadan beyaz eşyaya tüm ayni ihtiyaçlarına da kalıcı çözümler yaratılıyor. Geziler, eğitici kamplar gibi etkinliklerle bu süreçte en az ilaçlar kadar etkili moral ve motivasyonlarına sosyal ve psikolojik destekler sağlıyor.