Gazetemiz Pusula önceki gün bu manşetle çıktı.
İzin almadım ama arkadaşlarımın hoşgörüsüne sığınarak, yazımın başlığını onlardan ve haberden alıntı yaptım...
Fikre ve bilgiye ulaşma hedefi ve çağdaş nesiler yetiştirme idealiyle kapılarını dünyaya açan Atatürk Üniversitesi, ulusal ve uluslararası alanda lider bir marka olma yolunda başlatmış olduğu ‘Yeni Nesil Üniversite’ vizyonuyla; akademik ve etik değerlerden ödün vermeden yaşam boyu eğitim anlayışıyla geleceğe emin adımlarla yürüyor.
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi, getirdiği yeniliklerin yanında var olan birimleri de yeniden yapılandırdı ve bu birimleri çağdaş eğitim modelinin önemli bileşenleri haline getirdi.
2018 yılında bin 417 (555 Profesör, 249 Doçent, 613) olan Akademik Personel sayısı, 2024 yılı itibariyle bin 598’e (647 Profesör, 363 Doçent, 588 Dr. Öğr. Üyesi) yükseldi.
Atatürk Üniversitesinde 2017 yılında 2 bin 387 olan uluslararası öğrenci sayısı, 2023 yılı sonunda 9 bin 164’e ulaşarak yüzde 284’lük bir artış yaşandı. Mezun öğrenci sayısında da gözle görülür bir artışın yaşandığı Atatürk Üniversitesinde, 2017 yılında 38 bin 903 iken, yaşanan yüzde 35,64’lük artışla bu oran 2023 yılında 52 bin 770’e yükseldi.
Atatürk Üniversitesinin dünya üniversiteleri ile rekabet içerisinde olduğunu ve birçok alanda ilk 500 içerisinde yer aldıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı;
.....Bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda her türlü zenginliğe kaynaklık eden ve bu doğrultuda çağa uygun adımlar atan Atatürk Üniversitesinin; evrensel değerler taşıyan, küresel anlamda geniş vizyonlu, özgür düşünceli, üstün nitelikli genç beyinleri ülkesine kazandırmayı kendisine amaç edinen dev bir eğitim yuvası olduğunu belirterek, 2017 yılında başlatılan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile her alanda gözle görülür bir artışın yaşandığına dikkat çekiyor...
Göreve geldikleri günden itibaren çeşitli hamleler yaparak yetişmiş insan kaynağının üniversite bünyesinde kalmasını sağladıklarını ve sunmuş oldukları sosyal ve akademik imkanlar ile başarılı bir çalışma ortamı oluşturduklarını anlatıyor...
Bu akademik kadro, öğrencilere sadece bilgi aktarmakla kalmıyor, aynı zamanda onları geleceğin liderleri olarak yetiştirmek için tutkuyla çalışıyor.
Sonuç olarak; üniversitemizin akademik kadrosu, eğitim ve araştırma alanında sürekli olarak üstün performans sergilemekte.
Nitelikleri ve kalitesiyle öne çıkan bu ekip, gelecekteki başarıların temelini oluşturmakta...
Üniversitemizin akademik kadrosuyla gurur duyuyoruz ve onların öğrencilerimizin geleceğini şekillendirmedeki rolünü takdirle karşılıyoruz...
Sayın Yazar, zaman zaman, Atatürk Üni. İle ilgili yazılarınızı okuyorum. Çok güzel köpürtüp makyajliyorsunuz. Üniversite sadece akademik bilgilerin verildiği yer değildir. Üniversitenin asli görevi bilim üretmektir. Bilim, bilişim yapmak patent alıp icat yapıp KDV'si yüksek teknolojik eser üretmektir. Hani bu üniversite; inovasyondan, nanoteknolojiden, prototiplerden neyi yaptı, hangi KDV'si yüksek teknolojik eseri üretti ?. Hiçbir şey. Hani var mı yok ?. Nobel ödüllü alan bir kişi var mı yok ?. Onlarca yok var, bir tane var yok. Bir ay önce, ODTÜ, URAP dünyanın en başarılı üni. yayımladı. İlk 500 de üniversitemiz yok. Hacettepe üniversitesi 554. sırada, ilk binde, 9 üni. var, Atatürk Üni. 1200' de bile yok. İşte herşey ortada. Zaten teknolojiye dönüşmeyen bilimin bir önemi yoktur deniliyor. Buyur resim ortada. İki yıl önce Antartika'ya bilim adamları gitti, hangi araştırmayı yaptılar?. Hiçbir şey. Hani varsa göstersinler. Yok ki. Bu ... bırakın da gerçekleri yazın, lütfen. Selamlar.