Spor İl Müdürlüğü artık bir sanatkara teslim..
Bak bu atama cuk oturdu!
Derler ki, yalnız elleriyle çalışan işçidir. Elleri ve kafasıyla birlikte çalışan insan ustadır.
Elleri, kafası ve kalbiyle çalışan insan da sanatkardır. Uzunca bir süredir tanıdığım Levent Çakmur’u ben hep bir sanatkar olarak gördüm. Kalbini de işin içine koyan bir spor adamı olarak elbette ki ben de memnun oldum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne getirilmesine.
2004 yılında vefat eden babası rahmetli Tuncer Çakmur, 35 yıl Erzurumspor kulüp müdürlüğü yapmıştı ve her daim iz bırakan bir spor yöneticisiydi. Bir defa o babanın oğlu. İnanıyorum ki oğul Levent Çakmur da bu görevinde iz bırakacaktır, yolu izi açık olsun. En son ETÜ Sağlık Kültür Daire başkanlığı vazifesinde bulunan, bu görevi süresince de bir çok uygulamaya öncülük eden Çakmur, her şeyden önce çok yakışmış, cuk oturmuştur bu koltuğa. Hemen hemen her branşla ilgisi olan, daha çocukken sporun her alanıyla tanışıklığı bulunan 75 doğumlu genç spor adamı, kurumda şimdi son zamanlarda biraz da sekteye uğrayan hizmetlerin artarak devam etmesi için canla başla çalışacaktır. Bu konuda hiçbir endişem yok. Sizleri sporculuk, teknik adamlık, hakemlik ve yöneticilik gibi komple sporcu olan Levent müdürümün çocukluk ve gençlik fotoğraflarıyla başbaşa bırakıyorum..
--
Mine başkan geldi, hoş geldi..
Öncesinde Personel Daire Başkanlığı olarak bilinen İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’ne ilk defa bayan ataması gerçekleşti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına 20 yıldan beri o biriminde görev yapan, en son Şube Müdürlüğü vazifesinde bulunan Mine Saraçoğlu atandı. Mine Saraçoğlu, şu an Büyükşehir Belediyesi’nin tek bayan daire başkanı ünvanını elde etti. Son olarak bayan daire başkanlığı olarak Zeynep Saluk Mali İşler, Şennur Arınç da İmar Daire başkanlıkları görevinde bulunmuş ama bu görevlerinden ayrılmışlardı. Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyetini sürdüren ESKİ de dahil yaklaşık 5 bine yakın çalışanı bulunan Büyükşehir Belediyesi’nde Mine Saraçoğlu’nun görevlendirilmesi, bir ilk olarak da tarihe geçti. Uzunca bir süreden beridir İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığını yapan Gökşin Aksoy, geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılmış ve emekli olmuştu.
---
Yeni oluşturulan İnşaat Mühendisleri Odası yönetimi bu defa ezber bozmalı..
Birazcık da Ermancık!
Öteden beridir genlerinde etkinlik ve de yetkinlik bulunan sivil toplum örgütü olarak pek önemsediğim ama bir türlü de beklediğim, arzu ettiğim faaliyetlerden uzak gördüğüm İnşaat Mühendisleri Odası’nda seçim yapıldı, yeni bir başkan ve yönetim, işbaşına geldi. Melih Ermancık, bu önemli odanın başkanlığına gelirken, Hakan Unus, Coşar Yılmaz, Erhan Mola, Rıdvan Bulut, Mahmut Kılıç ve İsmail Hakkı Bilge yönetim kurulu olarak üyelerin büyük çoğunluğunun oyunu alarak yönetim kuruluna seçilen isimler oldular. İmari ve dahi mimari olarak bir çok sıkıntının da yaşanageldiği Erzurum’da nedense hep gelmiş geçmiş bu oda yönetimleri, beklenen atağı, çıkışı gerçekleştirmedi, bir çoklarımız gibi ‘duymadım, görmedim, bilmiyorum’u oynadı. Son derece hassas, teknik konularda söylenmesi gerekenleri pek söylemedi, dillendirmedi, çözüm konusunda yokları oynadı. Yeni başkan ve yönetimden şahsen benim beklentilerim var ve bu beklentilerimi de hayırlı olsun amaçlı ziyaret ettiğim başkan Melih Ermancık’a anlattım. Ezber bozmayı hedefleyen bir anlayış ile yola çıkacaklarını ifade eden Ermancık, umut verici şeyler söyledi. İşte o sözler:
***
‘’Kuşkusuz her gelen başkan ve yönetim bir şey yapmıştır. Çok da haksızlık etmiş olmayalım. Evet, Erzurum’da ele alınması gereken, ajandamızda yeralan hassas konular var ve bu konulara yeni ekip olarak eğilmeyi düşünüyoruz. Öncelikle yeni imar alanlarının açılmasına karşıyız ve bu konuda girişimlerimiz olacak. Mevcut şehir merkezindeki alanların değerlendirilmesi en doğrusu olacaktır. Eskimiş binaların yıkılarak yerlerine yeni yerleşim alanları oluşturmak birincil hedefimiz olacaktır. Sağlıklı yapılaşma ve şehirleşme de ancak böyle mümkün olur. Bunun dışında sadece Erzurum’da ve bize bağlı bölge illerinde değil, her ilde çok sayıda İnşaat Mühendisliği bölümleri açıldı. Bir çok mezun olan arkadaşımız bugün işsiz, ya iş arıyor, ya da başka işler ile meşgul. Daha 2 yıl önce 1700 mezun verilirken, sadece bu son 2 yıl içinde sayı 2400’lere çıkmış durumda. Üniversite yönetimleriyle, gerekirse YÖK ile temasa geçerek artan sayının daha da artmaması için çalışacağız. ’’
--
Öğrenci Dekanlığı devreye giriyor, sıfır sorun yaşanıyor..
Köprüden geçti gelen!
Kısa bir süre önce YÖK kararı ile kurulan Atatürk Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı, öğrencilerin çoğu sıkıntısını ortadan kaldırdığı gibi fakülte yönetimlerinin de ellerini güçlendirdi. Başta barınma olmak üzere, sosyal, kültürel ve bir çok konuda problemi bulunan öğrencilerin kapısını ilk çaldığı Öğrenci Dekanlığı, sorunların çözümü için ya Üniversite yönetimi ya da ilgili kurum ve birimler arasında bir nevi köprü vazifesi yaptı. Sorunlar, bu sayede ortadan kalkarken, adeta ne şiş yandı ne de kebap. Üniversitenin misyonu ve vizyonu doğrultusunda, öğrencileri doğrudan ilgilendiren konularla ilgili olarak akademik ve idari birimler arasında Atatürk Üniversite'sinde geçirdikleri eğitim süresince koordinasyonu sağlamak, öğrenci sorunlarını gözlemlemek ve bulguları çözüm önerileri ile birlikte yönetime sunmak görevini şu ana kadar başarılı şekilde sürdüren Dekanlık, sıfır sorun yaşamanın mutluluğu içinde. Dekan Yaşar Totik, ‘’Dekanlığımıza sorunlu gelen hiç bir öğrenci yok ki bu sorunu çözülmemiş olsun’’ diyor ki, Erzurum adına biz de memnun olduk, bu benim son kararımdır.
--
Benden duymuş olmayın, SGK kapıya dayanacak!
En son EYT hazırlıkları sebebiyle görmüştüm mesai sonrası SGK’nın mesaiye kaldığını.. Bizden habersiz yeni bir EYT hazırlığı mı var diye düşünmedim değil. Nizamettin Durmuş müdürümü telefonla aradım, merakımı gidermek için. Yokmuş öyle bir şey. Ama mükellefleri ilgilendiren kötü bir haber verdi. Sigorta ve Bağkur prim borçları bulunan mükelleflere uyarı, ceza gibi hazırlıklar amacıyla bir süredir mesaiye kalındığını söyledi, epey de kapısı çalınacak, kırmızı zarf verilecek epey de kişi varmış, benden duymuş olmayın..
--
Amca yeğen rakip oldu!
Erzurum’da şişe suyu üreten iki fabrikanın sahipleri amca-yegen! Desni Su’yun sahibi Sefa Demir ile Eser Su’yun sahibi İbrahim Demir, iş hayatında kıyasıya rekabet içindeyken, bunu özel akrabalık ilişkilerinde hiç sorun etmiyor. Nazar değmesin, güçlü firmasal rekabete rağmen birbirlerinden hiç kopmayan ve aralarındaki sevgiyi, saygıyı kaybetmeyen amca yeğen, bu anlamda da birbirleriyle düşmanca rakip olanlara da edate ders veriyorlar!
---
TUTTUĞUM BABA SÖZLER: İnsanın sevdiğini kaybetmesi, dişini kaybetmesi kadar ilginçtir. Acısını o an yaşar, yokluğunu ömür boyu! (Neşet Ertaş)
DUVARIN DİLİ: Sıradaki şarkı burnundan gelsin!